Gå till innehåll
Victor Badmintonligan
Victor Badmintonligan

Garanterad underhållning väntar

Ikväll spelas den elfte omgången i Victor Badmintonligan, fyra högintressanta matcher.

Längre ned i texten hör vi hur Spårvägens Thomas Csiffary upplever säsongen så här långt i ett sammandrag.
Så här säger han inledningsvis om kvällens hemmamöte mot Umeå.
– Har vi alla våra spelare skadefria och krya kommer vi bjuda upp till hård kamp. Umeå har ett ungt och talangfullt lag som är kryddat med två duktiga indonesiska spelare på hög nivå. Vi bedömer lagmatchen innehåller många jämna matcher och vi ser herrsingel 2 och damsingel som viktiga nyckelmatcher, även om alla delmatcher givetvis är lika viktiga.


Följ all spänning på SolidSport, i realtid.

Matcherna ikväll:
Påvelund-BMK Aura (starttid 18, obs)
https://solidsport.com/ptbk/games/g/voz8p6hj Länk till annan webbplats.
https://solidsport.com/ptbk/games/g/vb2tvoz8 Länk till annan webbplats.
Scoreboardlive
https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1171 Länk till annan webbplats.


Fyrisfjädern-Täby (18.30)
https://solidsport.com/fyrisfjadern/games/g/1zenfc09 Länk till annan webbplats.
https://solidsport.com/fyrisfjadern/games/g/uvbitys2 Länk till annan webbplats.
Scoreboardlive
https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1174 Länk till annan webbplats.


V Frölunda-Trollhättan
(18.30)
https://solidsport.com/vastra-frolunda-badminton/games/g/ftsuj8ny Länk till annan webbplats.
https://solidsport.com/vastra-frolunda-badminton/games/g/g0da787h Länk till annan webbplats.
Scoreboardlive
https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1173 Länk till annan webbplats.

Spårvägen-Umeå (18.30)
https://solidsport.com/sparvagenbadminton/games/g/3zeqf1sd Länk till annan webbplats.
https://solidsport.com/sparvagenbadminton/games/g/wkzsy8jx Länk till annan webbplats.
Scoreboardlive
https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1172 Länk till annan webbplats.


Thomas Csiffary i Spårvägen, hur går tankarna i Spårvägen och säsongens spel i högsta ligan, så här långt?
– Vi spelar i ligan av två anledningar, att ge våra egna spelare chans att utvecklas genom bra matcher i ligan. Och att ge våra medlemmar, unga som äldre chansen att få uppleva Sveriges bästa badminton på hemmaplan i Enskede Rackethall, samt för att visa våra yngre att det går att komma till spel i högsta ligan genom att träna hårt med oss i klubben.

Hur har säsongen varit?
– Vi gick in med inställningen att det skulle bli ett tufft år, vilket det till viss del blivit också. Men, vi har visat upprepade gånger visat att vårt lag är med och slåss om poängen, vilket känns väldigt kul och glädjande. Vi har framförallt på hemmaplan pressat och hållit jämna steg med näst intill alla lag, och vårt unga lag har tagit många fina skalper mot meriterat motstånd. Vi besegrade Påvelund och har tagit poäng mot såväl Aura som Frölunda och bjudit upp till kamp mot övriga lag på ett fint och utvecklande vis.

Spelarprestationer?
– Filip Karlborg på HS 1 har vunnit mot danska spelare i ligan, och på HS 2 har såväl Romeo som Simon Sandholm både pressat och vunnit mot väldigt kvalificerat motstånd, jätteroligt för de och för oss i föreningen! Även vår herrdubbel med Filip Karlborg/Romeo och Filip Karlborg/Simon har visat sig kunna hålla jämna steg och även vinna mot i princip alla dubblar i ligan. På damsidan har vi blandat våra yngre talanger Ebba Holmström och Thyra Hultman ihop med mer rutinerade spelare som Caroline Gate och vår ungerska damsingel Körösi. Nu hoppas vi även inom kort få tillbaka Klara Johansson från längre skadebekymmer.

Och stämningen har varit god på hemmamatcherna?
– Våra hemmaarrangemang innebär en hel del jobb med ideella resurser, men vi har glädjande märkt att spelet i Victor Badmintonligan ger mycket tillbaka till föreningen i form av klubbkänsla, chans att se bra spel och hjälper oss skapa förebilder i föreningen. Under matcherna har vi haft mellan 60 till dryga 100 åskådare där en klar majoritet är våra ungdomsspelare som får chans att umgås, se upp till våra äldre spelare och heja fram våra spelare. För att vara ett lag i nedre delen av tabellen har vi väldigt fin stämning under våra matcher, mycket kul att få se! Vi har även märkt att ligamatcherna lockar ner äldre medlemmar, såväl nuvarande som före detta, och har också lockat icke medlemmar som spelar i hallen att se badminton på högsta nivå. Dessa värden känns kul och viktiga att få bidra med, med hjälp av ligan.

Nån målsättning resultatmässigt när ligan ska summeras?
– När grundserien är färdigspelad hoppas vi givetvis att vår placering är så hög som möjligt. Men oavsett placeringen är vi nöjda och glada med utvecklingen ligan ger för våra spelare som spelar, men även hela klubben med våra dryga 600 spelare som får chans att samlas kring matcherna och se våra spelare slåss med övriga spelare i ligan.

Foto: Romeo Makboul, en av förgrunsfigurerna i Spårvägen, och en stjärna på frammarsch.

Publicerad: 2022-12-12

Senast uppdaterad: 2022-12-30

Sponsorer