Gå till innehåll

Lag SM-final

Lag SM-final

Välkomna till Final Lag SM 2023

FINALEN SPELAS PÅ FYRISHOV I UPPSALA
LÖRDAG 15 APRIL KL 16:00

All information från arrangören finner du här Länk till annan webbplats..

Tider

15:00 Arenan öppnar

15:45 Invigning

16:00 Finalmatcherna börjar

SM Middag

Efter avslutad final firas vinnarna med en traditionsenlig SM middag start ca kl 20:30 på Restaurang Granhof, Sysslomansgatan Uppsala.

Säkra din plats i arenan och på middagen genom förköp av biljetter!

Trollhättan vidare till final – efter gastkramande slut

Det bjöds på stor dramatik igår i Innovatumhallen i Trollhättan inför en stor publik, när hemmalaget och Påvelund gjorde upp i semifinal i Victor Badmintonligan. Och det krävdes Golden Set för att utse den första finalisten…

Trollhättan inledde bäst med seger i herrdubbeln och damsingel. I damsingel ledde Påvelunds Laura Fløj Thomsen Med 2-0 i set och 6-4 i tredje set varpå Ann Sofie Husher Ruus för Trollhättan vände det setet till vinst 11-8, och även vann de två återstående seten till vinst 3-2.
Herrsinglarna gick till Påvelund, som visade sig vara ett nummer större än hemmalagets spelare denna kväll. Efter att mixed och damdubbel spelats stod det 3-3 och alltså skulle matchen avgöras i Golden Set.

Trollhättan valde damdubbel och vid ställningen 6-6 fick Påvelunds Malena Norrman krampkänning och fick behandling på banan. Tyvärr återkom problemen och vid ställningen 9-8 till hemmalaget tvingades Påvelund bryta matchen.
Trollhättan är därmed klara för sin första SM-final.

Så här kommenterar en glad Ludvig Petre Olsson gårdagens holmgång som ledde fram till en historisk final för Trollhättan.
”Det känns sjukt roligt att få chansen att spela finalen i Uppsala i april. Det kommer vara massa publik då Svenska cupen går samtidigt så jag ser fram emot det väldigt mycket."

Ludvig hyllar evenemanget igår som han anser var i toppklass.
”Det var grymt bra, allt var perfekt igår. Fina utlottningar, bra mat, ett professionellt arrangemang rakt igenom och som jag misstänkte nästintill fullsatt, så grymt roligt och spela även om jag förlorade min match.”

Här är länk till resultaten:
https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1276 Länk till annan webbplats.

Biljetter

Köp biljett här
org.mozilla.javascript.Undefined@0